TOKAT TİCARET BORSASI'NDAN 800 ÖĞRENCİYE BOT YARDIMI

Tokat Ticaret Borsası 800 öğrenciye bot yardımı yaptı.

Tokat Ticaret Borsası öğrencileri bu yıl da unutmadı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin de verdiği destekle kış öncesinde öğrencilere eğitim yardımı yapan Tokat Ticaret Borsası, bu yıl toplamda 800 öğrenciye bot yardımı yaptı. Tokat Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bora'nın talimatıyla gerçekleştirilen bot yardımları Tokat il merkezi, Turhal, Erbaa, Pazar ve Niksar'daki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldı. Yardım kapsamında toplamda 17 okula 800 çift ayakkabı öğrencilere ulaştırmak adına okul idarecilerine teslim edildi.

Gerçekleştirdikleri çalışmayla ilgili bilgi veren Tokat Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bora, kış gelmeden önce bu yardımların ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılması için gayret gösterdiklerini söyledi. Başkan Bora; "Bu yardımlarımızı imkanlarımız dahilinde her yıl yapmaya devam edeceğiz. Tokat'ta 10, Turhal'da 2, Pazar'da 2, Erbaa'da 2 ve Niksar'da 1 okulumuzda okuyan 800 öğrencimize yardımlarımızı ulaştırdık. Bu vesile ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere, Tokat Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Yönetim Kurulu ve Meclis Kurulumuzdaki arkadaşlarıma ve Borsamız Personeline özverilerinden ötürü teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Tokat Ticaret Borsası'ndan "Enflasyonla Mücadele Programı"na Destek

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi BORA enflasyonla mücadele programına ilişkin yaptığı değerlendirmede,  "Enflasyonla Mücadele Programı kapsamında son dönemlerde döviz kurlarında yaşanan olağan dışı hareketlerin etkisiyle artan enflasyon nedeniyle hem alım gücü düşen vatandaşları, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmaları etkileyen olumsuzluğa karşı topyekûn bir iktisadi mücadele başlatılmıştır. " dedi.

Başkan Bora, "TOBB ve Odalar-Borsalar bu mücadelenin kalbi noktasındadır. Her milli konuda olduğu gibi bu konuda da milli bir dayanışma içinde olmamız gerekir. TOBB'nin başlattığı Enflasyonla Mücadele kapsamında  81 il ve 160 ilçedeki Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte Enflasyonla Mücadeleyi sahipleneceğiz."

Kamu ve özel sektör arasında kurulacak güçlü koordinasyon ile yaşanan bu zorlu sürecin geride bırakılacağına inandığını ifade eden Başkan Lütfi Bora Enflasyonla Mücadele programı kapsamında enflasyonu tetikleyen ürünlerde yapılacak fiyat indirimi ile ekonomik canlanmanın hem vatandaş lehine hem de üreten kesim lehine olacağına ve bu sayede ekonomik canlanmanın sağlanacağına inandıklarını belirterek Enflasyonla Mücadele Programına tam destek verdiklerini ifade ederek "Bu noktada tüm üyelerimize bu mücadele için çağrıda bulunuyoruz. TOBB tarafından gönderilen ve Tüketici fiyat endeksinde yer alan ürün ve hizmetleri üreten üyelerimizin programa destek olmak amacı ile asgari 3 ay süre ile ve en az %10 oranında indirim yapmaya davet ediyoruz." dedi.

TOBB KARADENİZ BÖLGE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bora, Ankara'da düzenlenen Karadeniz'den Oda ve Borsa Başkanlarının katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısına katıldı.

Karadeniz Bölge Toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında, TOBB İkiz Kuleler’de yapıldı. Toplantıya katılan bölge oda/borsa başkanlarına, TOBB’un çalışmaları ve Türkiye ekonomisine ilişkin sunumlar yapıldı.

Birliğimiz Merkezinde Gerçekleşen Genel Kurul Komisyon Toplantısına TOBB Mesleki Kurul Üyesi Yönetim Kurulu Başkanımız Lütfi Bora Katıldı.

Birliğimiz Merkezinde gerçekleşen Genel Kurul Komisyon toplantısına TOBB Mesleki Kurul üyesi Yönetim Kurulu Başkanımız Lütfi Bora katıldı.

Birliğimiz Genel Kurul komisyon ve kurullarının 2 nci toplantıları 11 Eylül 2018 tarihinde Birliğimiz Merkezinde gerçekleşti .Gerçekleştirilen toplantıda Oda/Borsa üyelerinin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. İlgili Bakanların da davet edildiği toplantıda Yönetim Kurulu Başkanımız Lütfi Bora ;

“SGK prim borcu olan üreticilerin , sattıkları ürünlerden kesinti yapılması sebebi ile üreticilerin müstahsil makbuzu kestirmemekte ısrarcı olmaları kayıt dışı ekonomiye zemin yaratmaktadır. Hal böyle olunca , Devletin alacağı stopaj vergisi ve borsaların tescil ücretleri de azalmaktadır. Bu konu ile ilgili bir diğer husus ise üyelerimizin , ürünü satın aldıkları yerler genelde internet altyapısı olmayan arazileri olduğundan , üreticilerin SGK prim borçlarını görememekte olup bu nedenle müstahsil makbuzu kesememektedirler. Bu durum da üyelerimiz fazlasıyla sıkıntıya sokmaktadır. Bu nedenle bu uygulamanı acilen kaldırılması gerekmektedir.

Diğer bir sorun ise Besicilikle uğraşan üyelerimizin girdi ve kur fiyatlarının enflasyon rakamlarının çok çok üzerinde artması , karkas et fiyatlarının ise enflasyon oranı dahi artmaması , bu işi yapan , gönül ve emek veren , yatırım yapan üreticiye bu işi devam edip etmemekte düşündürmektedir.” şeklinde sorun ve çözüm önerilerini gerekli mevkilere aktardı.

Turhal Şekere Borsamızdan Ziyaret

Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı ; Lütfi Bora, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Celal Akın , Ahmet Duran Eker ve Pazar İlçe Kaymakamı Ömer Saygılı ile Kayseri Şekerin bünyesine yeni kattığı Turhal Şeker Fabrikası ve Fabrika Müdürü Hulusi Yüksel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyaret esnasında konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Lütfi Bora, Kayseri Şeker gibi sektör lideri konumundaki bir kurumun Turhal Şeker Fabrikasını bünyesine katmasından duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Turhal Şeker Fabrikası Müdürü Hulusi Yüksel’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yapacakları çalışmalar hakkında Yönetim Kurulu üyelerimizi bilgilendirdi.